Martijn de Boer

beeldend kunstenaar

Decemberlicht 3 – de Opening – Argument Vertoningsruimte – 8 december 2011

Argument Vertoningstruimte (Korte Schijfstraat 17, Tilburg) organiseert nu al voor het derde jaar een uniek en controversieel kunstproject: Decemberlicht.

De bedoeling is om op een prikkelende en provocerende wijze een debat over de waarde van kunst, en specifieker het bewaren of vernietigen van kunst, aan te zwengelen.

Ditmaal wordt een geheel nieuwe formule gelanceerd: Red een kunstwerk van de vlammen door het te kopen — voor het bedrag dat het u waard is!

Op de tentoonstelling – ook online te bezoeken – zijn meer dan 50 kunstwerken van ruim 25 kunstenaars samengebracht die hoe dan ook niet meer zullen terugkeren naar de ateliers van de makers.
Ze worden te koop aangeboden volgens het principe pay what you think is fair: niet de vraag- of marktprijs van de kunstenaar is leidend, maar het bedrag dat u als serieus geïnteresseerde koper bereid bent ervoor te betalen.

Zowel op de tentoonstelling als via de website kan een bod worden uitgebracht op een of meerdere van de geëxposeerde kunstwerken; Argument zal de voorgestelde bedragen onder geheimhouding noteren. Op de slotavond worden de bedragen bekend gemaakt en gaan de werken naar de hoogste bieder.

De kunstwerken die onverkocht blijven (of op duidelijk unfaire bedragen blijven steken) zullen ter afsluiting van de avond in een louterend vuur worden verbrand. Alle aanwezigen mogen zich dan gratis laven aan het licht en de warmte die daarbij worden uitgestraald!

De expositie Decemberlicht 3 werd geopend door Arjo Klamer, hoogleraar in de economie van de kunst en cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en is verder te bezoeken van 9 december tot en met 18 december (donderdag tot en met zondag 14-18 uur).

Tot 18 december 18.00 uur kan live of via de website worden geboden. De slotavond met discussie/verbranding van Decemberlicht vindt plaats op zondag 18 december vanaf 20.00 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s