Martijn de Boer

beeldend kunstenaar

Rara Parrada – Tilburgs Tentjes Theater 2012

Rara Parrada – Tilburgs Tentjes Theater – Koepelhal Tilburg 2012

De Parade van Den Bosch naar Tilburg halen, dat was zo’n beetje het idee. Van 27 tot en met 30 december 2012 zou Tilburg kunnen proeven van het bruisende programma. In de Koepelhal aan het NS-Plein streken de artiesten neer, een divers gezelschap van theatermakers, dansers, muzikanten en entertainers. Maar ook een goochelaar, een clown en een poppenspeler. Ze waren allemaal verdeeld over tentjes en bouwsels in de hal. Het mocht niet baten: het Tilburgse publiek bleef massaal weg.

De Rara Parrada was onderdeel van de eerste Tilburgse Winterparade. Toegegeven, de persaandacht was slecht en er was veel aan te merken op de promotie, maar zó weinig bezoekers hadden de artiesten absoluut niet verdiend. De kwaliteit was hoog, het aanbod verrrasend, de entree slechts tussen de 2 en 5 euro per tentje.

Berlijnse nachtclubshow Burlesque van muziektheater Blond & Blauw trok meteen de aandacht. In een wervelende show kon de bezoeker zich in de jaren 20 wanen, in de tijden van Josephine Baker en Marlene Dietrich. Een blokhut verschool restaurant ‘de Zotte Hen’, waar een dansende kalkoen op het menu stond.

Gerard Korthout, organisator van de Rara Parrada, bleef ondanks de teleurstelling opgewekt: ‘Het evenement is gratis, misschien komen de mensen daarom niet. Wij zijn vooral niet omtmoedigd.’ Begeleid door een gitarist zong hij liedjes voor een leeg theater. Echter, het enthousiasme liet Gerard op de laatste avond van het festival in de steek: de artiesten hebben de Koepelhal voortijdig verlaten, het Tilburgs publiek achterlatend in een leegte die niet te vullen was.

Een film van Martijn de Boer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s