Martijn de Boer

beeldend kunstenaar

Zoodio – Argument Vertoningsruimte Tilburg – november 2012

Laurens van der Wee en Roel van Doorn – Zoodio

Te zien tot en met 16 december 2012
Argument Vertoningsruimte
Korte Schijfstraat 17 Tilburg

===========
PERSBERICHT
===========

Zoodio is een klankinstallatie van uiteengereten verouderde technologie. Van cassettedecks, versterkers en projecties worden de ingewanden getoond. De apparatuur is nog functioneel en hangt, zijn laatste stuiptrekkingen vertonend, in de ruimte. De karkassen zijn verbonden door geluidsband dat rondgaat en microfoons die omgevingsgeluid oppikken. Feedback treedt op vele niveaus op, van geluidsgolven in de ruimte tot de nieuwe functie van de apparatuur. Naarmate de tijd vordert stapelt de informatie zich op en verliest het originele materiaal geleidelijk zijn initiële eigenschappen.

Zoodio gaat over de technologie en het gebruik van technologie. Enerzijds als consumptiegoed, als een product met een complexe functionaliteit, anderzijds als middel om een zeker effect te genereren. In Zoodio staan juist de schoonheid van technologie en technologische processen centraal en is de functionaliteit van ondergeschikt belang. Afgedankte apparaten krijgen een herwaardering en tonen hun innerlijke kwaliteit in een tijdperk waar technologie meer en meer wordt geconcentreerd in voor het oog niet-waarneembare nano-eenheden.

===========

Meer informatie over deze tentoonstelling: http://www.argument-tilburg.nl/

Beelden opbouw installatie (time laps) door Laurens van der Wee en Roel van Doorn

Film, montage en soundscapes: Martijn de Boer
http://www.martijndeboer.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s