Martijn de Boer

beeldend kunstenaar

Sjon Brands – De geboorte van een vreemde vogel – 30 september 2012

Een gesprek met Sjon Brands over het ontstaan van zijn vogels. Opgenomen tijdens zijn exposite ‘Twiet Twiet – vreemde vogels op het vinkentouw’ in Tilburg, september 2012.

Beeldend kunstenaar, theatermaker en dichter Sjon Brands is al jaren bezig met zijn collectie vogels, gemaakt uit allerhande afvalmaterialen. Tijdens de expositie ‘Twiet Twiet’ praatten twintig van deze vogels met elkaar. Ogen van lampjes, snaveltjes van toeters, Brands gebruikt allerlei voorwerpen om zijn beelden een karakter te geven. Menselijke eigenschappen, zoals eigenwijsheid of kwetsbaarheid. In dit interview legt hij uit hoe een vogel ontstaat en hoe het vorm krijgt. Ofwel: hoe een vreemde vogel geboren wordt.

===

Persbericht

‘Twiet Twiet’ is een tentoonstelling van vreemde vogels, die vrolijk de spot lijken te drijven met ons ‘arme’ mensen. Het zijn indringende beelden opgebouwd uit afvalmateriaal, met toeters en veren, glazen ogen en koperen poten. Kortom, uit alles wat je op straat en in huis kunt vinden. Het is een bos bonte karikaturen van ons menselijk bestaan.

Deze tweede expositie van Sjon Brands toont ons 28 kleurrijke vogels. Zij vliegen elkaar voortdurend in de veren met echte vogelgeluiden en stukken mensentaal. Het is een 24-sporige geluidscollage geworden van vogelzang, gedichten en prettig gestoorde onzintekst. De vogels laten ons een verkwikkende verzameling menselijke ondeugden zien en horen.

Bron: http://www.sjonbrands.nl/tentoonstellingen/twiettwiet-persbericht.htm

===

Website Sjon Brands: http://www.sjonbrands.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s