Martijn de Boer

beeldend kunstenaar

Purnode – 9 januari 2012

Purnode is een klein plaatsje in de Belgische Ardennen. Ik ben er nooit geweest, maar enkele jaren geleden maakte ik in opdracht van Rocks ’n Rivers drie handgeschilderde borden. Twee aanhangborden voor karakterestieke oude gebouwen en een nieuw bord voor het oude stationnetje van Purnode. Het originele bord was helaas vervallen en niet te herstellen.

Inmiddels zijn op internet behoorlijk wat foto’s te vinden van mijn maaksels. Foto’s van touristen, omdat het schilderachtige Purnode die aantrekt. Een anonieme, maar toch persoonlijke toevoeging aan het mooie dorpje, waar ik graag naar kijk.

Een paar foto’s:

Station Purnode 2

Station Purnode met nieuw bord

 

Station Purnode met het nieuwe bord

Station Purnode met het nieuwe bord

 

Maison de la Vallee - Aanhangbord

Maison de la Vallee - Aanhangbord

 

Maison Regal - aanhangbord

Maison Regal - aanhangbord

 

Alles is eindig, ook borden. Zelfs de beste modernste verf zal uiteindelijk afbladderen in de buitenlucht. Dan moeten mijn borden weer vervangen worden. Toch hoop ik dat ze nog een tijdje zullen bestaan en ik met een glimlach nieuwe touristenplaatjes van ze op internet vind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s