Martijn de Boer

beeldend kunstenaar

Weg eikenlaantje – 3 september 2011

Eén van mijn favoriete laantjes in Gorp en Roovert bestaat niet meer. Het laantje, aan weerszijden omgeven door schitterende eiken van meer dan honderd jaar is nu kaal, de reuzen zijn verdwenen. Gelukkig staat het op wat filmpjes, zo worden die bijna een historisch document.

Het eikenlaantje in 2009, in de eerste minuut van het filmpje.

Handvat eiken

Ik heb een stukje eikenhout meegenomen van één van de bomen en daar een soort van handvat van gemaakt. Meer als herinnering dan als gebruiksvoorwerp. Eiken is sterk hout, een goede manier om mijn laatste aanwinst te testen: de Coldsteel Trail Hawk, overgenomen van een mede-bushcrafter. Het is een klein bijltje, ontworpen naar een ‘frontier’-model, uit de tijd van de Amerikaanse colonisten. Het lijkt een beetje op een tomahawk. Een erg fijn ding.

Coldsteel Trail Hawk
Mijn Coldsteel Trail Hawk

2 Reacties op “Weg eikenlaantje – 3 september 2011

  1. daniela 5 september 2011 om 8:13 am

    Wat erg dat ze die bomen hebben geveld. Ben mij aan het verdiepen in de gang van zaken rond bezwaarprocedures bij gemeenten. En ik kan daarin het een en ander aan kennis, links en een voorbeeld bezwaarschrift aanleveren als daar behoefte aan is. Ik werk nu samen met de milieuvereniging hier in Oosterhout. Er kan meer tegen worden gehouden dan de burger over het algemeen denkt. Echt waar! groet en tot ziens, Daniela

    • Martijn de Boer - beeldend kunstenaar 5 september 2011 om 3:01 pm

      Daniela, dank je voor je bericht en je strijdlust! Ik meen dat het gedeeltje van het laantje in particuliere handen is. Bosbouw is een grote bron van inkomsten voor het gebied, er wordt elk jaar een hoop gekapt. Normaal worden de bomen dan gezaagd in standaard maten, klaar voor de houthandel. De eiken zijn zo niet gekapt, daarom vermoed ik dat ze ziek waren. Het is wel erg jammer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s