Martijn de Boer

beeldend kunstenaar

Reeen – Gorp en Roovert – 24 juli 2011

Reeen tijdens de bronsttijd, gefilmd in Gorp en Roovert (gemeente Hilvarenbeek, Noord-Brabant).

De bronsttijd viel me dit jaar wat tegen. Het lijkt alsof het aantal reeen is gehalveerd, misschien zijn er vanwege de strenge winter veel gesneuveld. Daarnaast was het druk in het bos en werd er aan de Belgische grens volop gejaagd. Dat maakt de reeen schuw, ze wachten rustig het donker af. Ik zag ze vooral als het te donker was om nog te filmen. Desalniettemin deze opnames, geschoten in twee weken.

aanvulling
Vandaag een gesprekje gehad met een inwoner van Goirle. Die vertelde me dat sinds afgelopen winter de reeen niet meer bijgevoederd mogen worden. Misschien verklaart dat het geslonken aantal van dit jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s