Martijn de Boer

beeldend kunstenaar

Jeu de Boules bij de Zuidkaap – 2 augustus 2011

Ik rij er vaak langs: een groepje jeu de boulers bij de Zuidkaapflat (voorheen de Heinekenflat) in Tilburg-Zuid. Een stuk of vijftien enthousiaste senioren die lekker buiten een balletje gooien en een babbeltje zoeken.

Wat verlegen, maar met robuuste stappen liep ik op ze af. “Hallo, ik ben van Tilburgers.nl, mag ik een filmpje van jullie maken?” Ik dacht meteen maar met de deur in huis te vallen. Gelukkig vonden ze het allemaal goed. Leuk zelfs. Als ik ze er maar wel mooi opzette.

“Van Tilburg.nl, zegt u?”
“Nee, van Tilburgers.nl”
“Oh, van Tilburg.nl”
“Tilburgérs.nl”
“Omroep Brabant?”

Heerlijk. Het gonsde van de websites op het jeu de boules veldje.

Twee keer per dag verzamelen de senioren zich voor hun flat. Niet voor de sport maar gewoon als bezigheid. En om lekker buiten te zijn. De echo van tikkende jeu de boules ballen klonk vrolijk tussen de aangrenzende gebouwen. Het leek mij heerlijk om zo oud te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s