Martijn de Boer

beeldend kunstenaar

Twee Reekalfjes – 15 juli 2011

Twee reekalfjes, gefilmd op de Rovertse Heide (Gemeente Hilvarenbeek, Noord-Brabant).

Opgedragen aan mijn moeder.

Wat moet ik verder zeggen… zijn het niet de schattigste dieren ooit?

Een paar weken geleden heb ik op de Roverste Heide een primitief bankje gemaakt van gekapte boomstammen. Het is één van mijn dierbaarste plekken. Ik zit daar graag, mijmer wat, rook een sigaret en tuur wat naar de omgeving. Ik heb op deze plek al veel reeen gefilmd, de plaats van mijn bankje is secuur gekozen.

Ik zag twee bolletjes naast een boomstronk, ze leken op kleine polletjes verdord gras. Deze bolletjes waren nieuw, als ik het gebied niet zo goed had gekend, was ik de bolletjes absoluut voorbij gelopen. Ik ging op mijn bankje zitten en wachtte af. Er kwam uit één bolletje een koppie, met grote bruine ogen. Aan weerskanten van de boomstronk lagen twee reekalfjes te slapen.

Ik kon amper filmen. Ik bleef maar ‘awww’ zeggen, ‘wat een skeeties’ en ‘zijn ze niet schattig’. Het was genant, ik heb het allemaal uit het filmpje geknipt. Ik had een onweerstaanbare drang om dichterbij te gaan, ze misschien wel aan te raken. Achteraf kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan, ik was veel te enthousiast.

Ik weet nu waar ze slapen, de twee kleine bambies. Naast mijn primitieve bankje. Wat een skeeties…

Een Reactie op “Twee Reekalfjes – 15 juli 2011

  1. Pingback:Reekalfje – 29 juli 2011 « Martijn de Boer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s