Martijn de Boer

beeldend kunstenaar

Sef Peeters – Argument Vertoningsruimte – 27 februari 2011


Sef Peeters

(DE) KUNST(ENAAR)
(HET) WERK(EN)

6 februari tot en met 27 februari 2011 in Argument Vertoningsruimte, Tilburg.

Na een periode van ‘rust’, als kunstenaar dan, treedt Sef Peeters weer naar buiten. En wel met bijna al zijn werk letterlijk in ogenschouw en figuurlijk. Want het uitgangspunt is: hoe staan de beelden in zijn hoofd, opgeslagen in oneindige dendrieten (nog steeds bezig) tegenover de werkelijke -beperkte- fysieke verschijning ervan. Het is een openbare reflectie, een herbezinning op 40 jaar kunstenaarsbestaan.
Je moet maar durven.

Sef Peeters heeft veel en veel verschillende dingen gedaan en daarmee succes gehad. Nu is het voor hem tijd voor heroriëntatie. Om een bestandsopname te maken. Hoe van hieruit verder? Wat vraagt om nog eens opgepakt te worden? Het zijn open vragen, publiekelijk gesteld.
Je moet maar durven.

In Argument staat nu zijn werk, maar niet als een overzichtstentoonstelling. Ter rechterzijde staat, op precies passende pallets, een driedimensionale stapeling van het werk. Deels verpakt, deels niet. Tamelijk geheimzinnig. Ter linkerzijde is er ruimte voor reflectie. Dat heeft niets met politiek van doen, maar alles met toeval, de ruimte, de tijd en de argumentatie.
Je moet maar durven.

Peeters noemt het een vorm van reanimeren. De vraag is wat voor betekenis een en ander zal hebben voor hem en de toekomst. Dat is onduidelijk en het publiek mag daar bij zijn. Het uiteindelijke resultaat is een feestelijke afsluiting. Daarna zal al dat werk verdwijnen en hopelijk verder gaan de wereld in.
Ons inziens is dat hard nodig.

(bron: persbericht Argument Vertoningsruimte)

Website Sef Peeters:
www.sefpeeters.nl

Website Argument Vertoningsruimte:
www.argument-tilburg.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s